CURĂȚAREA UNUI ASPIRATOR CU APĂ DUREAZĂ CÂTEVA MINUTE – DACĂ ȘTIȚI CUM SĂ O FACEȚI …

Una dintre cele mai frecvente opinii negative despre aspiratoarele de apă sunt cele legate de necesitatea spălării acestora după fiecare utilizare. În cazul lui Thomas, nu este deloc complicat. Tot ce trebuie să faceți este să urmați câteva reguli de bază.
Cum să îngrijiți și să curățați filtrul de apă Aqua+ în aspiratoarele Thomas?
1. Tratați curățarea filtrului ca o etapă de aspirare necesară.

Curățarea filtrului de apă trebuie efectuată obligatoriu după fiecare utilizare a aspiratorului. Acest lucru nu trebuie amânat pe mai târziu și să lăsați aspiratorul cu filtrul murdar și apă murdară în el. Cel mai bine este să o faceți imediat, după aspirare. Cel mai bine este să tratați această etapă pur și simplu ca un element necesar al „întregului proces de aspirare”. La fel cum trebuie mai întâi, să scoateți aspiratorul din dulap, să-l pliați, să turnați apa, să puneți capătul corect, să aspirați – așa trebuie să curățați și filtrul – ca o etapă consecutivă.

2. Până când deschideți filtrul – adăugați apă în el.

După finalizarea aspirării, mai întâi scoateți aspiratorul din priză. Scoateți filtrul de apă și nu-l deschideți (bine, doar dacă sunteți curios să vedeți cât de multă murdărie ați reușit să colectați de data aceasta, dar după un timp, închideți-l), prin gaură se toarnă apă sub jet de la robinet în interiorul filtrului. Datorită acestui fapt, veți avea marginile interioare ale capacului curățate imediat

3. Cu filtrul închis, faceți mișcări circulare.
Filtrul care este mai greu cu apă, ar trebui să fie în continuare închis și să îl țineți cu ambele mâini, să faceți ușor mișcări și circulare. Curățați pereții interiori ai filtrului, pe care se lipește murdăria colectată în timpul aspirării.

4. Deschideți filtrul, vărsați apa murdară.
Dacă urmați pașii anteriori, interiorul filtrului (recipientul) este deja la un anumit nivel curat.

5. Scoateți capacul filtrului.

6. Scoateți cele două filtre din spumă plasate în capac.
De obicei, ele sunt ușor umede, după îndepărtare pot fi lăsate să se usuce. Dacă sunt clar murdare, spălați-le sub jet de apă, apoi scurgeți-le ușor, în acest fel se vor usca mai repede. Lăsați-le să se usuce.

7. Se toarnă apă curată în recipient și se clătește.

Se varsă apa murdară din acesta și se pune recipientul, de exemplu, într-un lighean sau în chiuvetă.

8. Demontați părțile filtrului
• Dacă utilizați aspiratorul cu funcția de spălare/aspirare umedă – îndepărtați inserția de aspirare umedă.
• Scoateți filtrul de aspirare din recipient (este elementul pătrat atașat la fundul recipientului), puneți-l lângă inserție, de exemplu în cadă.
• În funcție de gradul de murdărie, scoateţi elementul din plastic, „cadrul” plasat în recipient (uneori se pot opri fire de păr) și puneți-l în cadă lângă celelalte elemente.
• Dacă capacul filtrului este foarte murdar, puteți scoate și așa-numitul ejector (acesta este gaura prin care am turnat apă în primul pas), întorcând căpăcelul de etanșare.
9. Toate elementele din cadă ale filtrului se clătesc ușor cu apă caldă folosind capul de duș sau sub jet de apă de la robinet.

10. Luați fiecare element ușor în mână, îndepărtați excesul de apă din interior și de pe acesta.

11. Puneți toate elementele la scurs pe prosoape de hârtie.
Puteți șterge obiectele uscate sau puteți lăsa părțile filtrului să se usuce. Atunci când elementele filtrului se usucă, aspiratorul trebuie lăsat deschis, apoi filtrul igienic și filtrul igienic inițial (filtrul alb dreptunghiular din spumă albastră plat) plasate în partea superioară a aspiratorului sub capacul acestuia „pot respira puțin”.

12. Uscarea furtunului – după utilizarea funcției de spălare / aspirarea umedă.

Dacă aspiratorul a fost utilizat cu funcția de spălare sau aspirare umedă, poate să rămână o cantitate mică de apă în furtunurile de apă, precum și în țeavă. După această aspirare, puteți scutura ușor tubul deasupra căzii pentru a elimina orice apă reziduală. Lăsați țeava să se usuce. Din când în când, ar trebui să „clătim” țeava, mai ales dacă am spălat suprafețele umede mai devreme.