Există astfel de suprafețe tapițate, de pe care blana pare a fi imposibil de îndepărtat. Este vorba de  toate suprafețele textile de care blana nu doar se lipește, dar intră în structura firului și devine parte integrantă. Zădarnic încercați ștergerea umedă, mănușile speciale sau chiar perfectele role de curățare (necesare stăpânilor de pisici), de  care se lipește blana, nu ajută la nimic. Un exemplu de astfel de suprafață este o canapea, care poate fi văzută în imagine, iar aceste „fire negre” sunt fire de blană.

Folosim modelul Thomas Aqua+ Pet & Family

Aspirare

  1. Utilizăm două tipuri de capete: cel destinat îndepărtării blănii din tapițerie și cel pentru curățarea saltelelor (nu este inclus în dotarea standard a modelului Aqua+ Pet & Family). Le puteți folosi alternativ, începând de la cel pentru firele de blană. Nu este necesar să folosiți vârful pentru saltele, doar dacă blănița este puternic implantată în saltea, o gaură îngustă cu putere mare de aspirație poate fi de ajutor.
  2. Porniți aspiratorul la puterea maximă.
  3. Aspirați repetând mișcările într-un singur loc al canapelei, apăsând cu grijă vârful pe suprafața materialului, într-o direcție și în cealaltă, în fiecare loc.
  4. Când sunteți satisfăcut de efect, opriți aspiratorul și priviți mai atent suprafața canapelei, ca să vedeți dacă mai există multe fire de păr de pisică. Wow! Blana este într-adevăr colectată și aspirată în aspirator!

 

Funcţia de spălare

Dacă canapeaua este lipsită de blană, merită să o reîmprospătații imediat și să îndepărtați murdăria de pe ea.

  1. Procesul de utilizare a acestei funcții constă în trecerea capătului corespunzător pentru spălarea tapițeriei deasupra canapelei la câțiva cm în aer, în timp ce se distribuie lichidul Thomas diluat cu apă.
  2. Lichidul este distribuit pe suprafața materialului și apoi este imediat aspirat de aspirator. Este vizibilă suprafața ușor umezită a materialului pe suprafața tapițării.
  3. Mirosul lichidului de curățare este plăcut, delicat, acesta se ridică ușor în aer și într-o clipă se transformă într-un miros neutru.
  4. Trebuie subliniat faptul că, materialul după această operație este doar puțin umed, după aproximativ 2 ore canapeaua este uscată și o puteți folosi în mod obișnuit.
  5. Cel mai vizibil efect al operațiunii este … culoarea apei care rămâne după aceasta – apa este de culoare ”cenușie”, ceea ce înseamnă că praful și murdăria cu siguranță au fost colectate de pe canapea.